Tovarasul Mihail Sergheevici Gorbaciov, astazi in varsta de 79 de ani, a sosit miercuri intr-o scurta vizita in Romania! Atentie, am spus scurta vizita, nu vizita de prietenie! El a participat ca invitat de onoare la lansarea cotidianului national Puterea, patronat de un grup de presa ramas inca secret.

Televiziunile au profitat de aceasta vizita pentru a-i lua cate un interviu ultimului presedinte sovietic, omul care a jucat un rol foarte important in desfasurarea evenimentelor din Romania anilor 1989 .

Cand l-am vazut aseara prima oara la tv, in jurul orelor 20:00, acesta a acordat un scurt interviu in direct postului de televiziune Realitatea.

Dincolo de stangaciile de organizare si de improvizatiile de moment, total neprofesionale, ale postului de televiziune Realitatea, pentru cateva secunde am avut impresia ca fostul lider sovietic a devenit un batranel senil, surd si rautacios. Pe masura ce trecea timpul insa, mi-am dat seama ca Gorbaciov ironiza intrebarile Laurei Chiriac. Aceasta l-a intrebat cum ar putea afecta relatiile dintre Rusia si Romania, amplasarea elementelor scutului antiracheta in Romania. Gorbaciov, dupa ce initial s-a facut ca nu intelege intrebarea jurnalistei, a inceput sa raspunda “de sus”, cu voce puternica si amenintatoare. Spun amenintatoare pentru ca intai Gorbaciov a afirmat ca spera ca nu se va intampla acest lucru, si spera ca politicienii romani vor face ceea ce ar trebui sa faca, adica ceea ce doreste poporul roman! Gorbaciov a adaugat ca nu crede ca asta doreste poporul roman. Totusi, “sunteti o tara suverana si daca vreti sa aveti un scut antiracheta, e treaba voastra! Noi o sa tragem concluziile!”- a afirmat Gorbaciov. Cu alte cuvinte, “treaba voastra, dar va avertizez ca va trebui sa suportati consecintele, caci noi vom riposta”! Gorbaciov a mai spus ca trebuie analizata si motivatia existentei acestui scut.

Ar mai trebui mentionat ca anterior interviului, in jurul orelor 14:00, Gorbaciov a luat pranzul alaturi de o serie de personalitati politice din Romania, precum Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Mai tarziu, l-am revazut pe Gorbaciov pe postul Pro Tv, unde inainte de a-i lua Andreea Esca un interviu cu profesionalism, au fost aratate imagini de dupa pranzul lui Gorbaciov, cand acesta mergea de mana cu Ion Iliescu si cu Emil Constantinescu. Cat despre Ion Iliescu, acesta era realmente fericit, mandru si zambitor la bratul lui Gorbaciov. Oameni buni, pot sa jur ca acestia sunt buni prieteni!

Fireste, acesta a negat, in cadrul interviului luat de Andreea Esca, faptul ca il cunoaste de multa vreme pe Iliescu, a negat implicarea sovieticilor in revolutia din Romania. A negat si faptul ca Iliescu a solicitat interventia armatei ruse si a negat orice implicare a serviciilor secrete sovietice in acele evenimente. In viziunea lui Gorbaciov, totul a decurs firesc, ca urmare a faptului ca romanii s-au simtit incurajati de deschiderea politica si economica din celelalte state ale blocului comunist.

Aparent nu am aflat nimic nou, insa eu trag cateva concluzii:

Mihail Gorbaciov, la cei 79 de ani ai sai, este un dinozaur comunist foarte abil, care va lua cu el in groapa toate secretele  politice trecute si prezente pe care le cunoaste. Acest om stie foarte bine tot adevarul istoric mondial al ultimilor 90 de ani, insa nu va sufla o vorba nimanui.

In ciuda varstei sale inaintate, Gorbaciov vede foarte clar tot ce se intampla si intelege mult mai adanc decat multi dintre marii politicieni  fenomenele politice mondiale. In acest sens, Gorbaciov are dreptate cand spune ca romanii nu vor scutul antiracheta. Asa este, noi nu-l vrem, il vor doar lacheii americanilor care conduc aceasta tara!

Fostul lider sovietic regreta evolutia istorica ce a urmat ca urmare a deciziilor lui. Am simtit in vorbele lui mandria ranita pentru maretia pierduta prin dezmembrarea imperiului sovietic. Sunt convins ca el se considera pacalit, tradat si mai mult, sufera pentru ca se considera vinovat de situatia actuala a evolutiei mondiale, care in viziunea lui nu merge in directia buna, chiar daca a declarat altceva. Gorbaciov chiar sufera, este foarte trist si nemultumit de ceea ce se intampla!

Sunt convins ca relatia lui cu Ion Iliescu este foarte veche si foarte buna! Cred ca au depanat impreuna amintiri frumoase pentru ei!

Mother Russia nu va ierta Romania daca aceasta va accepta solicitarea NATO si va lua masuri represive. Asta am mai spus-o si in alte articole, dar daca pana acum aveati dubii, e cazul sa va reevaluati parerile prin prisma celor spuse ieri de tovarasul Gorbaciov!

Din modul in care a vorbit cu angajata televiziunii Realitatea, Gorbaciov m-a facut sa inteleg ca pentru acesta, noi romanii suntem niste naivi si ca daca Rusia vrea, ne va aduce imediat la realitate! Rusia nu se teme nici de noi, nici de NATO! Rusia nu se teme de nimeni! Noi ar trebui sa ne temem de Rusia, pentru ca poate, daca vrea!

Sunt convins ca Gorbaciov nu ne are prea mult la inima. Eu ma intreb chiar de ce a venit in Romania. Pentru bani? Nu cred ca il mai intereseaza banii. Sa vada ce s-a ales de Romania si de romani, dupa ce a provocat el, impreuna cu Bush in ’89? Posibil! Dar nu cumva a venit pentru ca a trebuit? Nu cumva trustul care patroneaza cotidianul Puterea este al prietenului lui Gorbaciov, oligarhul rus Aleksandr Lebedev? Acesta a achizitionat cu putin timp in urma si cotidienele britanice The Independent si Evening Standard, dar mai este actionar si la ziarul rus Novaia Gazeta, unde si Gorbaciov detine actiuni. Nu stiu…ma intreb doar si am aceasta vaga banuiala!

Dincolo de toate, nu trebuie sa uitam ca Rusia ne uraste, ceea ce este foarte nelinistitor!

Author.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Avertizarea lui Gorbaciov”

 1. ghiaur Says:

  Ilici si Gorby au fost colegi la academia politica Frunze.

 2. Author Says:

  Gorbaciov neaga asta, Ghiaur!

 3. video Says:

  Felicitari pentru articol!De obicei nu prea las comentarii la articole, dar nu m-am putut abtine sa nu te felicit.

 4. Author Says:

  Sarut mana, multumesc! Sper sa ma si critici cand va veni momentul, caci invevitabil voi si gresi, chiar daca sunt foarte bine intentionat!
  Bine ai venit Blixtube!

Leave a Reply