Astazi, 25 mai,  incepand cu orele 07:00 si pana la orele 21:00, suntem asteptati la sectiile de votare pentru a-i alege pe cei 32 de maimutoi ce vor reprezenta Romania in Parlamentul European.

Daca dumneavoastra considerati termenul de ” maimuțoi ” ca fiind inadecvat pentru distinsii  europarlamentari romani, va cerem umil scuze si va propunem sa-i numim ” mazete “, ori ” marionete “, desi avem convingerea ca multora li s-ar potrivi cel mai bine termenul de ” pațachine “.

Teoretic, cei care vor castiga alegerile de astazi ar trebui sa reprezinte interesele tuturor romanilor in Parlamentul European, dar aceasta o pot face pentru conationalii lor  ( eventual ) doar europarlamentarii unor state care conteaza, precum Germania, Franta, Marea Britanie etc. In rest, europarlamentarii unor tari de mana a treia, cum sunt europarlamentarii romani, nu pot decat sa spere ca vor fi invitati pe la vreun banchet dat de grupurile parlamentare de care se lipesc. Fireste, daca sunt abili, europarlamentarii romani  isi vor putea face relatii personale, cu ajutorul carora isi vor putea asigura un viitor politic in tara, basca isi pot aranja alte afaceri din care ar putea rezulta bani frumosi, pe langa salariile uriase si toate avantajele indecente pe care le primesc datorita functiei de europarlamentar.

In rest, europarlamentarul roman va putea vorbi orice de la tribuna Parlamentului European, dar nu va fi niciodata ascultat. Tot ce trebuie sa faca el  este sa fie prezent in sala de sedinta si sa voteze identic cu grupul sau parlamentar pe care-l linguseste. Eurohaiducie nu poate exista in Parlamentul European.

Vedeti dumneavoastra, mecanismul diabolic dupa care functioneaza UE face ca fiecare stat membru al UE  sa stie exact cat are de dat si cat are de primit, chiar de la aderare, fara nicio alta negociere ulterioara. Micile ajustari sunt de fatada. Tarile mici ies in dezavantaj, caci primesc putin in comparatie cu contributiile lor. In plus, regulile sunt in fapt discriminatorii, caci sunt facute astfel incat statele mici nu vor reusi sa indeplineasca criteriile necesare pentru a primi sumele promise. Un europarlamentar nu poate schimba acest sistem, asa ca el are doar rolul de a vota legile impuse de grupurile de interese aflate in umbra politicienilor marilor puteri. Cum ziceam, europarlamentarul roman este o marioneta, dar una foarte bine remunerata!

Politicienii patrioti s-ar revolta impotriva acestui sistem inrobitor, dar politicienii romani sunt corupti si nu sunt patrioti. Ei tac malc si merg inainte cu tradarea intereselor nationale. Primesc in schimb acordul tacit de a fura din banii europeni si din banii publici nationali, plus aceste posturi de europarlamentari, recte 32. Este un fel de mita a UE pentru faptul ca politicienii aflati la guvernare continua sa-si tradeze tara.  Ca atare, alegerile europarlamentare ar trebui practic sa conteze doar pentru politicieni, caci realmente ei se lupta acum doar pentru ei insisi.

Credem ca vor merge la vot cei direct interesati intr-un fel sau altul, pasionalii, precum si naivii.

Astfel, noi consideram ca nu avem pentru ce sa ne prezentam la urne, atat timp cat nimeni nu ne reprezinta interesele, ba mai mult, ne tradeaza cu cinism! Ne este indiferent cine ne va infige cutitul in coaste. Numai un masochist si-ar putea alege calaul cu bucurie. Cum nu suntem masochisti, vom lasa hienele sa se sfasie intre ele pentru ciolanul otravit oferit de Bruxelles.

Asa sa le ajute Dumnezeu, pe masura faptelor lor!

Thorn Author – Bucuresti, 25.05.2014

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply