La multi ani, doamnelor si domnisoarelor! La multi ani, prietene dragi!

Ingaduiti-mi ca, macar astazi, sa va spun ca va respect si ca va iubesc! Va iubesc pentru frumosul pe care-l emanati, va iubesc pentru poezia trupului vostru si pentru ceea ce voi reprezentati pentru noi barbatii. Va iubesc si va respect pentru spiritul vostru de sacrificu, pentru rabdarea de care dati dovada, pentru tactul vostru, pentru modul in care ne completati si chiar ne conduceti! Practic, voi faceti viata noastra mai buna, mai frumoasa! Voi faceti ca societatea sa evolueze!

Admir puterea voastra de a ierta, admir puterea voastra de a razbate si de a va lupta cu prejudecatile societatii.

Va compatimesc pentru toate nedreptatile de care va loviti de-a lungul intregii vieti, va compatimesc caci stiu ca multi barbati va subestimeaza, in timp ce voi ne sunteti superioare . Va compatimesc ca sunteti victimele mitocaniilor de tot felul, de multe ori fiind si victimele sotilor vostri, victimele violentei domestice. Uneori sunteti prea gingase pentru a putea sa reactionati si suferiti in singuratate!  Ma simt vinovat ca nu pot face lumea mai buna, ca nu pot schimba prejudecati, mentalitati, obiceiuri, legi, ma simt vinovat ca nu pot face sa se respecte legile deja existente!  Umil va cer iertare pentru slabiciunile mele si pentru faptul ca de multe ori nu pot fi eu insumi mai bun!

Va urez sa aveti mult curaj si multa putere! Curaj si putere pentru a schimba societatea de astazi, rea si nedreapta! Sa aveti puterea de a face o lume a voastra, caci sunt convins ca va fi o lume mai buna! Sper sa va fie bine tuturor, sa fiti ferite de necazuri! Va urez sa ramaneti feminine, optimiste, vesele, frumoase, mandre si demne! Va urez sa iubiti, sa fiti iubite si fericirea sa va radieze chipul precum rasaritul soarelui la malul marii, pe cerul senin!

Va urez o primavara frumoasa cu flori multe, viu colorate si mirosuri alese! Va urez un an fabulos si linistit!

Author

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ganduri de martisor”

 1. Kprice Says:

  Ce frumos ştii tu să gâdili orgoliul femeilor care vin să-şi ia tributul citindu-te în zilele premergătoare Zilei Femeii (sau Mamei?!). :mrgreen: N-aş avea de comentat decât partea în care ne consideri superioare bărbaţilor. :)) Ei, hai, eşti tu drăguţ şi faci exces de zel, dar nimeni nu-i superior nimănui, suntem toţi fiinţe ce iubesc, gândesc şi citesc bloguleţe. :mrgreen:
  Vă urez şi eu, atât ţie, cât şi cititorilor tăi, o primăvară inegalabilă-n splendoare, de-un sublim neasemuit, ca un mărţişor divin pe care, să sperăm că 1 Martie tuturor ni l-a ursit. :mrgreen:

 2. Author Says:

  Draga Kprice, fac aceste urari doar de 1 martie, nu si de 8 martie. Nu este insa o strategie de marketing. Sunt prea neinsemnat pentru a ma preta la asa ceva si nu lupt cu nimeni pentru rating. Succesul vine doar prin perseverenta si prin seriozitate, ci nu prin lingusitorii. Este adevarat ca ma bucur cand vad ca numarul cititorilor acestui blog creste, dar orgoliul ma face sa cred ca nu prin aceasta urare mi-am apropiat cititorii.
  Sunt sincer cand fac complimente. In acest caz sa nu uiti ca sunt intai parinte de fata si sot, si cand scriam cele de mai sus le aveam in fata ochilor in primul rand pe fiica si pe sotia mea. Apoi v-am trecut in gandurile mele pe voi, toate prietenele din viata mea, prietene din viata reala, ori din cea virtuala. Ulterior am generalizat, caci sper ca esti de acord ca femeile sunt stigmatizate in aceasta lume a barbatilor. Ca un mic exemplu, ai vazut ce lucruri oribile ne povestea o cititoare cu vreo doua luni in urma.
  Femeile se evidentiaza in unele domenii, barbatii in altele. Ne completam reciproc. Eu consider insa femeia superioara prin prisma blandetii si milosteniei ei, fara a mai enumera si alte calitati pe care personal le apreciez foarte mult. Am primit o educatie crestin – ortodoxa, deci nu ar trebui sa fie de mirare ca apreciez aceste calitati in care barbatul nu poate rivaliza cu femeia.
  Iti multumesc pentru frumoasele tale urari si cred cu tarie in magia cuvintelor, in puterea lor energetica asupra celor caruia le sunt adresate! Sunt convins ca voi avea si eu o primavara minunata. In parte si tu iti vei fi adus contributia pentru acest deziderat.
  Sarut mana! 😉

Leave a Reply