Paste 2014

Dragi cititori si nu in ultimul rand, dragi prieteni,

Ma folosesc si de acest prilej pentru a va ura sa fiti sanatosi si cat se poate de fericiti alaturi de toti cei dragi voua!

Sper ca toti sunteti bine, iar daca nu este totul asa cum v-ati dorit, sper sa aveti puterea de a gasi fericirea in cele mai banale fapte si astfel sa traiti inca o sarbatoare minunata!

Viata ne este data cu bune si rele asa cum si noi suntem buni si rai. Ne nastem buni, dar devenim rai cazand prada acelor slabiciuni omenesti pe care le condamnam in unanimitate cu ipocrizie.  Uram minciuna, cruzimea, materialismul, egoismul, avaritia, lasitatea, gelozia, rautatea, intriga, grandomania, tirania, dar cu totii suntem parte a acestor rele. Cu totii ne lasam prada pasiunilor de tot felul, cu totii ne lasam prada mai mult sau mai putin acestor slabiciuni pe care toate religiile de pe acest pamant le condamna la unison.

Aceste slabiciuni ne indeparteaza unii de ceilalti, ne indeparteaza de Dumnezeu si de fericire.

Marile sarbatori crestine, nasterea – pe de o parte, moartea si invierea Domnului Iisus Hristos – pe de alta parte, au marele merit de a ne aduce aminte ceea ce trebuie sa fim. Ne realiniaza in fata conceptului de UMANITATE,  cu tot ce are el mai bun. Primul om care s-a jertfit luand cu El pacatele noastre asupra Lui, aceasta pentru ca noi sa nu uitam sa fim oameni,  a fost Iisus Hristos! Legenda sau nu, simbol sau pur adevar, aceasta pilda a facut ca vreme de peste doua mii de ani omenirea sa aspire la invataturile, la valorile morale si sociale pe care Iisus Hristos ni le-a lasat prin discipolii sai.

Asadar, fie ca Lumina Sfanta sa ne aduca linistea de care avem nevoie, fericirea la care speram si intelpciunea de a putea trai in liniste si pace alaturi de semenii nostri.

Fie ca ratiunea si notiunea de umanitate sa triumfe in sufletele noastre! Fie ca orgoliile sa ni se stinga, iar modestia si simplitatea sa ne fie exemple de urmat! Fie ca dragostea sa ne fie pavaza impotriva raului! Fie ca fiecare dintre noi sa ne putem gasi fericirea in modestie si in intelegerea vietii!

Sa mergem  sa luam Lumina Sfanta si sa incercam sa o tinem vie vesnic in sufletele noastre!

Paste fericit, dragii mei, oriunde v-ati afla! Duhul Sfant fie cu voi!

Thorn Author – Bucuresti, 19.04.2014

 

Category: Diverse  2 Comments
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Paste fericit!”

 1. karanina Says:

  Paste fericit si dumneavoastra!

  Multumim pentru gandurile frumoase asternute aici si dati-mi voie sa va spun ca ma simt plagiata…
  Cum e oare posibil ca senzatii, aspiratii, simtiri ce crezi ca iti apartin doar tie, sa le regasesti intr-un articol scris de un necunoscut?
  E un pic frustrant, pentru ca pana sa il citesti esti convins ca esti unicul om care a descoperit formula perfecta a echilibrului personal si unicul care incearca sa o aplice cat mai des(bucuria,multumirea gasita in gesturi si lucruri banale erc.)
  Recunosc ca va invidiez in ceea ce priveste latura religioasa,faptul ca aveti o strada bine definita , in timp ce eu inca dubitez, inca mai caut de care parte sa ma asez.
  Inca o data va doresc un Paste linistit alaturi de familie si de prieteni si
  nu uitati de cititorii care asteapta cele 70 de articole incepute si neterminate(parca asa am citit pe undeva)!

 2. Author Says:

  Stimata doamna Karanina, am urat cu mult drag ceea ce am simtit in acel moment.
  Faptul ca dumneavoastra simtiti acelasi lucru nu poate decat sa ma bucure. Iata, poate ca avem un exemplu al teoriei care spune ca suntem cu totii legati cu “fire” nevazute de acea Constiinta Universala, acel “Super Brain”, posibil nimeni altul decat Dumnezeu.
  Sa stiti ca nici eu nu am o strada bine definita, caci caut inca ( cu ardoare ) sa inteleg mai mult decat se pare ca ne-a fost harazit sa intelegem. Sau poate ca societatea si dogmele ei ne impiedica sa intelegem ceea ceea ce ne-a fost harazit sa intelegem. Vedeti…si eu ma zbat in incertitudini, ca toti ceilalti. Sper doar sa fi gasit mai multe repere decat unii dintre semenii mei. Si daca aceasta ar fi o certitudine, nu as datora-o vreunei inzestrari intelectuale iesite din comun, ci doar faptului ca am fost invatat sa nu gandesc in tipare. Totodata, cred ca aloc mai mult timp meditatiei decat altii. Am convingerea ca meditatia profunda ne poate aduce revelatia de care avem nevoie. Vedeti, se spune ca insusi Iisus ar fi meditat vreme indelungata in Tibet. Si astazi vedem cum multi oameni sfinti se retrag o mare parte din zi in chiliile lor, pentru meditatie. Sunt multi oamenii ce au ales sa fuga de civilizatie si traiesc ca pustnici in diverse colturi ale lumii. Interesant este ca foarte putini dintre ei doresc sa se intoarca la confort, la civilizatie, iar cei care totusi o fac, vor ramane retrasi si neintelesi de societate.
  In ceea ce ma priveste, am fost invatat de mic ca, inainte de a adormi, in fiecare seara, trebuie sa ma gandesc cu ce am fost mai bun in ziua respectiva decat in cea precedenta. Odata format acest obicei n-a mai fost decat o chestiune de timp pana sa incep sa ma gandesc si la aspecte mai ” profunde “, daca nu va deranjeaza termenul.
  Va multumesc din suflet pentru urari si pentru aprecieri!
  Nu uit niciodata de obligatiile mele morale pe care le am fata de cei care ma urmaresc. Nu-s indiferent, ba chiar sufar ca nu reusesc inca sa-mi gasesc ritmul, ca nu reusesc sa-mi pun pe hartie toate gandurile. Sper sa-mi revin curand.

Leave a Reply