Dimineata, la sculare, beti un pahar cu apa calda in care ati stors cateva picaturi de lamaie. In timpul diminetei si aproape de pranz, se mananca un morcov ras, iar seara, cu o ora inainte de culcare se bea cate un pahar cu apa calda cu cateva picaturi de lamaie.

   Daca se urmeaza cu strictete reteta de mai sus si daca se suprima din alimentatie, dulciurile si mncarile grase, cu sosuri, va veti putea pastra supletea siluetei fara sa mai faceti alte eforturi. 

                              ***

    Daca parul dv. este blond si vreti sa nu se inchida, faceti un amestec dintr’o  lingura de untdelemn bine batut cu un galbenus, adaogati zeama dela jum. lamaie. Periati bine parul, cu o perie groasa, timp de 10-15 minute, apoi separati suvita cu suvita si treceti peste ea, pana la radacina, un tampon inmuiat in amestecul pe care l-ati obtinut.

   Frecati bine, pana ce parul devine lipicios. Spalati-l apoi cu apa calduta, limpeziti-l, iar in ultima apa, adaugati zeama dela jum. lamaie.

                            ***

   Pentru pistruii si petele de pe obraz: Se pune intr’un pahar un ou proaspat, peste care se strecoara zeama dela o lamaie.

   Se lasa 3-4 zile, pana cand calcarul se macina si se amesteca cu zeama de lamaie. Din acest amestec putem da zilnic de cateva ori, inmuind un tampon de vata, dupa ce ne-am spalat bine pe fata.

    NOTA: articolul este copiat din taieturi de ziar din presa interbelica si este redat aici in scop pur informativ-distractiv!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Retete simple de frumusete”

 1. Raluca Popescu Says:

  Dar vad ca ai o arhiva impresionanata, stimate domn 🙂
  Mostenire de familie sau poate ne-am intalnit fara sa stim pe la biblioteca Academiei?

 2. Author Says:

  Bun venit Raluca!
  Posibil sa ne fi si intalnit fara sa stim la biblioteca Academiei, dar detin si niste caiete foarte vechi cu astfel de retete, plus alte ziare foarte vechi, plus carti de bucate vechi, scrise de mana! 😉

 3. Raluca Popescu Says:

  Si eu care credeam ca am dat peste un coleg istoric 🙂
  Oricum, sunt delicioase articolasele astea!

 4. Author Says:

  Merci de aprecieri Raluca! Istoria a fost o pasiune veche a mea. Am luat-o pe alt drum! 🙂

Leave a Reply